Ildeddike – dansk firecider opskrift
Så blev det første forårsdag, og som en lille krølle på halen af februarkalenderen kommer her et vildt dansk urteeddike-udtræk. Det er en dansk fortolkning af den ret kendte “firecider” – et medicinsk eddikeudtræk af nogle særdeles kraftfulde medicinplanter.
Ildeddike er den danske udgave OG endnu et fantastisk sted at bruge RAMSLØG!

Urterne – de “vigtige”
- 1-2 liter økologisk upasteuriseret eddike
- En god klump peberrod – ca. en god håndfuld
- Et par håndfulde ramsløg
- Et par håndfulde nåle, f.eks. rødgrannåle
- Et par håndfulde havtornebær
- Enebær
- 1-2 stærke chilier (den eneste ikke-danske urt)
Andre gode urter at tilføje
- Røllike
- Løgkarsefrø
- Hyldebær
- Chaga eller broget læderporesvamp
- Generelt alle urter, der støtter og booster immunforsvaret
Mig der snakker lidt om de forskellige urter du kan tilføje ildeddiken




Fremgangsmåde
- Urterne hakkes fint til groft.
- Puttes i en lufttæt beholder – jeg foretrækker patentglas.
- Urterne bør fylde halvdelen til 3/4 af glasset uden at være mast ned.
- Hæld eddiken på.
- Ryst glasset – den første uge gerne én gang dagligt.
- Lad det trække i 4-6 uger.
- Si urterne fra, og tilsæt 1 dl honning pr. liter, du laver (kan undlades).
Nu er din ildeddike klar til brug! Den er særligt god i de kolde måneder, forebyggende mod forkølelse og influenza – og selvfølgelig, når du er blevet syg!
Denne urtelæge ordinerer 1 shot ildeddike om dagen forebyggende eller op til 3 om dagen ved sygdom. Hvis den er for harsk til at drikke ren, må du gerne blande den op i vand eller te.
Gooood brygning!


Skriv en kommentar