Poppelfeber: tinktur af poppelskud

Poppelfeber: tinktur af poppelskud

Tjek lige hvor smuk en tinktur af poppel ser ud i solen! At nyde dette er endnu en grund til at lave den.

Tinktur af poppelskud kan laves af de friske skud og unge blade fra udvalgte poppelarter. Du kan se hvilke i indlægget fra forleden – hvor jeg også fortæller om egenskaberne.

Meeeeen… her kommer de fantastiske egenskaber lige på tekst:

Smertelindrende, antibiotisk, antiinflammatorisk, febernedsættende, slimløsende, immunstimulerende.

Det gør tinkturen, brygget på poppelskud og friske blade, eminent til brug ved bronkitis, forkølelse og andre luftvejsinfektioner, hoste, kroniske tilstande med inflammation, infektioner, reumatiske lidelser og andre tilstande, der giver smerter.

Hvordan laver du så tinkturen?

Fyld en beholder ¾ dele op med den friske urt – tæt, men ikke pakket hårdt.
– Hvis du bruger de unge, friske blade, skal de hakkes.
– Hvis du bruger skuddene, skal de mases lidt.

Fyld beholderen op med 80 % alkohol.
Sæt låg på beholderen, og lad den trække uden for direkte sollys.
Ryst den lidt engang imellem.
Efter 6 uger er tinkturen klar til brug.

Dosis: Tag 20 dråber 2–3 gange dagligt.

Resinen på nogle af poppelskuddene er kraftig og kan derfor “brænde” slimhinderne – så du skal ikke tygge løs på dem.

UH! Poppeltinktur er en meget speciel medicin. Udover at den har en masse skønne egenskaber, har den også en lidt vild og særlig smag.

På søndag har jeg urtevandring i Valbyparken, hvor vi møder et slags poppeltræ – og smager på tinkturen.

Skal du med??

Du er også altid velkommen til at skrive til mig inden en urtevandring, hvis du gerne vil have, at jeg tager specifikke tinkturer med.

De sidste par dage har jeg skrevet om poppelmedicin – du kan læse indlæggene her:

Poppelfeber: Poppelskud og blade

Poppelfeber

Ét svar til “Poppelfeber: tinktur af poppelskud”

  1. Julie Avatar
    Julie

    Ihh, hvor smukt – jeg har aldrig set noget lignende før✨✨✨

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Naturmedicin

OM MIG

Mit navn er Rosanna, jeg er uddannet Phytoterapeut (urteterapeut) fra urteskolen. 

Jeg er urteentusiast og langsomt har urterne inficeret store dele af mit liv. Det er det jeg formidler her på siden, på mine kurser og vandringer: kærligheden til urterne og deres fantastiske egenskaber som mad og medicin. Særligt er det de vilde danske medicin og spiseplanter jeg arbejder med.

Dit Vilde Køkken

14 ugers fordybelse i de vilde danske medicinplanter. 

Dette er for dig, der vil tættere på naturen og bringe den ind i dit køkken lære at lave mad med vilde planter, farver, fermenter, sylt, vildgær, kreere og skabe med urterne.

Dit Vilde Køkken er en invitation til 14 uger med urter, smag og sanselighed og et forrådskammer, du vil vende tilbage til hele livet.

Søg på bloggen:
Seneste blogindlæg:

Nordiskurte Kundskab | Kursuslogin