Nordisk Urtekundskab

En gavmild urt

Dette er en af mine YNDLINGS planter at vise frem på urtevandringer.

Jeg elsker at opleve mennesker opleve urten for første gang. Hele planten hedder feber-nellikerod, men den er navngivet efter dens særligt behagelige rødder.

Når urten er gravet op, kradser vi først lidt i roden – allerede her spreder hyggen sig. Jeg siger aldrig navnet på urten før den er oplevet. Jeg vil ikke spolere oplevelsen.

Der kommer altid bud som kanel, allehånde og duften af jul.

Herefter smager vi på urten, så kan mange godt smage hvad navnet antyder, at den indeholder det stof som også giver nelliker deres karakteristiske smag og duft. Og et par gange er der også nogle som har spurgt om den er bedøvende – hvilket den er, ganske let.

Feber-nellike rod indeholder nemlig:

Eugenol

Eugenolen bliver aktiveret når vi forstyrre roden ved at kradse eller knuse den. Udover den skønne smag, virker roden også bakteriedræbende, beroligende og mildt bedøvende.

Medicinsk kan du bruge den som mundskyllemiddel samt tilsætte den til dine tinkturer for at udnytte disse egenskaber, f.eks. i forbindelse med forkølelse og halsbetændelse.

Smagsmæssigt kan den tilsættes teer eller til min varmende vinter chai af vilde rødder, som jeg delte den 21 okt. 2021 på Facebook og Instagram.

Feber-nellikerod er det jeg vil kalde en gavmild urt, på milde vintre kan den findes året rundt og den er MEGET almindelig i Danmark.

Den er en af de slags urter, som når du først har set den, ser du den overalt.

OBS: Feber-nellikerod bør ikke anvendes i for store doser og over længere tid. Da urten kan påvirke livmoderen bør den ikke anvendes af gravide.

God jagt 💚

OM MIG: ROSANNA

Fruitcake pie dragée cake chocolate bar sugar plum lollipop cookie caramels. Sugar plum pudding dragée macaroon powder candy canes. Topping sesame snaps danish muffin fruitcake sweet roll. Danish liquorice pudding pie dragée muffin dessert.

Søg på bloggen:
Seneste blogindlæg:

Nordiskurte Kundskab | Kursuslogin