Nordisk Urtekundskab

Urtebagebogen

Urtebagebogen

Urter i bagning

Jeg er vild med urter i og til bagning. Mel er et af de mest taknemmelige steder at tilsætte urter og brød er en af de mest taknemmelige steder at spise urter til!

Urter i dejen

Jeg tilsætter altid urter til min dej! Ofte de grønne basisurter, men alle urter kan tilsættes. Jeg vælger urter i forhold til det jeg skal lave.

Hvis du laver brød der skal hæve, vil jeg anbefale at du ikke bruger mere end omkring 25% urter, da urter ikke indeholder den samme evne til at hæve som meget mel gør.

Hvis du til gengæld laver knækbrød, tærte, pasta og lignende kan du godt give den mere gas. Det du skal have med i overvejelserne er, at det er gluten som får brød til at hænge sammen. Jo mindre mel du bruger, jo mere skal du derfor tænke over at tilsætte et andet bindemiddel. Æg kan fungere som bindemiddel. Hørfrø og chiafrø som slimer op kan ligeledes tilsættes som et bindingsmiddel.

Jeg bruger altid tørrede urter i bagværk, det betyder at jeg undgår at skulle tage hensyn til væsken i friske urter, som kan påvirke både konsistens og tiden dine kreationer skal tilberedes.

Nordiskurte Kundskab | Kursuslogin